=Zumba Jumpy Bumpy Bodyshape BBB Fatburning Step


   

# OUTDOOR - KICK-OFF 2021

* vanaf maandag 10.05.2021 starten de outdoor lessen met max 25p

 locatie lagere school WONDERWIJS - ingang Beukenlaan - afdak bij regen

 wekelijks een varabel aanbod - Bootcamp - Fatburning - Zumba 

 check  www.movehoeselt.com

 

 
 -

# goed BEZIG ...

Als je naar jezelf kan kijken en zeggen: ik ben niet te dik, ik ben sportief, ik rook niet en ik let op wat ik eet en drink, dan ben je goed BEZIG

 

Over gezonde voeding is de regel simpel: we moeten MATIG eten. Je mag in principe alles eten. Enkel dingen waarbij je lichaam veel moet afbreken zoals rood vlees of processed food moet je beperken. Je eet beter kip, wit vlees en één keer per week vis. Op de boterham kies je eerder kaas in plaats van bereid voedsel dat zout en zeer vet is. Eet matig en gevarieerd met veel groenten en fruit. Beperk alcohol tot één consumptie per dag / week.

 

Het effect van voedingssupplementen is NUL. Diëten lukt altijd, maar altijd maar voor even. Overgewicht is meestal een gevolg van niet matig eten. Zorg er gewoon voor dat je niet teveel in huis hebt. Het zijn de verlokkers en brengen je telkens in verleiding.

 

Ook BEWEGEN is cruciaal. Het is belangrijk om te weten dat er een groot verschil is tussen bewegen en stilzitten. Een marathon hoeft niet, ideaal is minstens 150 minuten per week. Aangeraden wordt om dus om de andere dag een half uur tot drie kwartier goed door te stappen of een groepsles te volgen. Je gaat geen extra gezondheidswinst boeken door er nog een marathon bij te lopen. Integendeel, de kans op blessures zal sterk verhogen.

 

GEZONDHEIDSWINST: Regelmatig bewegen doet de bloeddruk dalen en het hartritme variëren Een gezond hart is een gevarieerd hart qua ritme. Dat is wat sport met je doet. De slechte cholesterol zal dalen en de goede zal stijgen. Voor vrouwen is sport ook belangrijk tegen osteoporose. En last but not least sporten werkt ook als antidepressiva ... Kies dus een sport die je graag doet.

 

Bron: Dokter Hendrik Cammu (hoogleraar en gynaecoloog academisch ziekenhuis VUB)